

Nanonörokuantrobiyoloji
Araştırmaları
Nanonörokuantrobiyoloji, birçok bilimsel disiplinin çoklu uygulamalarını bir araya getirerek biyolojik sistemleri anlamaya yardımcı olan bir bilim dalıdır. Bu disiplinler arasında biyolojik bilimler, kuantum bilimleri ve nanoteknoloji bulunmaktadır.
Nanonörokuantrobiyoloji
Amaç
Nanonörokuantrobiyolojinin temel amacı, biyolojik sistemlerin çalışma prensiplerini keşfetmek ve doğal olarak çalışan biyolojik sistemlerin tasarımını desteklemek için biyolojik olayların nöronal, kuantum ve nanoteknolojik kavramlarının bir kombinasyonunu kullanmaktır. Nanonörokuantobiyolojide kullanılan teknolojiler arasında nanoölçekli sensörler, robotik sistemler, biyolojik mikrofabrikasyon ve nöronal ağlar yer almaktadır.
Nanonörokuantrobiyoloji
Hedef
Nanonörokuantrobiyoloji'nin önemli bir uygulaması, çoklu organlardan oluşan biyomimetik robotların yaratılmasıdır. Biyomimetik robotlar, biyolojik dokuların yapısına ve özelliklerine dayanarak tasarlanmış robotlardır. Bu robotlar, biyolojik sistemlerin çalışma prensiplerini kullanarak, insanların ihtiyaçlarını karşılayabilir. Örneğin, nanonörokuantrobiyolojinin kullanımıyla tasarlanan bir robot, kalp hastalıklarının teşhis ve tedavisinde kullanılabilecek bir robot olabilir. Böyle bir robot, kalp kasının kontraksiyonunu ölçebilir, kalp atışını izleyebilir ve kalp hastalıklarının tedavisinde doktorlara yardımcı olabilir.

17 Miyon
Literatür Verisi Tarandı

138 Milyon
Dijital Olasılık Deneyleri Yapıldı

5436
Hedefe Ulaşılan Hesaplama